Therapeutische bh's

Een borstprothese en een prothese BH is verkrijgbaar in vele maten, modellen en merken. De keuze voor een geschikte prothese en BH is afhankelijk van de lichaamsbouw van de patiënt, de wijze waarop de operatie is uitgevoerd en de wensen van de patiënt. Het gewicht van de uiteindelijk gekozen borstprothese komt altijd overeen met het gewicht van de eigen borst.

Een borstprothese is gemaakt van siliconen, een veelzijdig, milieuvriendelijk materiaal dat het menselijk borstweefsel zo natuurlijk mogelijk nabootst. De borstprothese neemt de warmte van het lichaam over waardoor deze zacht aanvoelt. Een borstprothese is bestand tegen chloor en zeewater.

Voor het aanmeten van borstprotheses verwijzen we graag naar bedrijven waar we vertrouwen in hebben en aangesloten zijn bij het instituut SEMH. Dit is een garantie dat er de goede borstprothese aangemeten wordt.

Voor het aanmeten van een Thorax bandage bent u op het juiste adres.

In ons bedrijf is een Thoraxbandage ontwikkeld, de Deona Chiara, deze zachte Thoraxbandage is voor nagenoeg iedereen draagbaar en in confectiematen te verkrijgen. Voor informatie: www.skin-didact.nl.

Litteken en vochtophopingen

Als er een operatie heeft plaats gevonden in het borstgebied ontstaat er een litteken. Soms kan een litteken klachten geven zoals een strak of pijnlijk gevoel veroorzaken. Door middel van een speciale massagetechniek kan de huidtherapeut de doorbloeding verbeteren en de huid soepeler maken. Tevens is het mogelijk camouflage aan te bieden bij een cosmetisch storend litteken. Ook het gebruik van silicone pleisters kan verlichting geven. Daarnaast is ook het gebruik van goede verzorgende crèmes belangrijk. De huidtherapeut kan een goed advies geven welke crème te gebruiken.

Na een operatie is het ook mogelijk dat er vochtophoping ontstaan door het beschadigen of verwijderen van lymfeklieren. De huidtherapeut kan hierbij verschillende behandelmethoden toepassen.

Beweging

Van belang is dat de patiënt gaat bewegen. Bewegen bevordert de afvloed van lymfvocht en heeft positieve invloed op de bewegingsbeperking van het litteken.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019