Elektrische epilatie van overbeharing

Een techniek die al jaren wordt toegepast is elektrische epilatie. Bij deze relatief goedkope behandeling die geschikt is voor alle haarkleuren, steekt de huidtherapeut een naald langs de haar in het haarzakje. Door het geven van een stoomstootje wordt warmte toegevoegd waardoor de haar met wortel en al wordt vernietigd.

Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk helemaal verdwijnen. Het is echter wel mogelijk dat er na verloop van tijd toch weer enkele haren terugkomen, dus van definitief ontharen spreken wij niet. Liever spreken wij van haarreductie. Aangezien elektrische ontharing een tijdrovend en inspannend proces is (zowel voor de huidtherapeut als de patiënt) is de methode vooral geschikt voor ongewenste haargroei op kleine oppervlaktes. Tevens is deze methode geschikt voor haren die weinig pigment bevatten (grijze,blonde en rode haren). Afhankelijk van de grootte van het oppervlakte en de dikte van de haar varieert de behandelperiode van enkele maanden tot jaren. Voor donkere haren op een groter oppervlak raden wij lasertherapie aan.

Elektrische epilatie is niet pijnloos, maar doordat de huidtherapeut de stroomsterkte kan aanpassen aan de individuele behoefte van de patiënt is de behandeling voor iedereen draaglijk te maken.

Na de behandeling kan de behandelde huid rood zien en warm aanvoelen. Ook kunnen er bultjes op de huid ontstaan op de plekken waar de haren zijn verwijderd/behandeld. De roodheid en de bultjes trekken na korte tijd weg. Ook de warmte trekt binnen korte tijd uit de huid en de huid kan zich vrij snel herstellen na een epilatiebehandeling. Aan eventueel (later) ontstane korstjes of pukkeltjes mag niet worden gekrabt, hierdoor kunt u littekens krijgen.

Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar het gaat om een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Als u besluit om u te laten ontharen door een huidtherapeut, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert met een pincet, harst, waxt of de touwtjesmethode gebruikt. U mag de haren wel afknippen of scheren.

Om de resultaten zo goed en snel mogelijk te kunnen bereiken is het van belang deze genoemde adviezen in acht te nemen.

Deze therapie wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar, mits in het gelaat,uit de aanvullende verzekering.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!