Over de praktijk

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft vier vestigingen: Naaldwijk, 's Gravenzande, Monster.

Naaldwijk staat op zichzelf. Het centrum heeft de nodige samenwerkingsverbanden met de paramedici in Naaldwijk en omstreken. De vestiging in Naaldwijk beschikt ook over een buitendienst, patiënten die slecht ter been zijn kunnen in de thuissituatie behandeld worden. 

Tevens worden de "laser" behandelingen in Naaldwijk uitgevoerd.

Zowel de vestigingen in 's-Gravenzande als in Monster zijn multidisciplinaire centra  waar meerdere paramedici gevestigd zijn.


In alle praktijken zijn meerdere collega’s werkzaam. Naast Clara Feenstra werken hier ook Desirée van Hekesen, Lianne Putters en Jonna Ockeloen.

Tevens is voor de Thorax bandages en lymftape Frauke Feenstra werkzaam. Voor meer informatie over Thorax bandages en lymftaping kunt u terecht bij www.Skindidact.nl

Over Clara Feenstra

De praktijk huid en oedeemtherapie bestaat sinds 1997 en  is enige grote praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie in het Westland. De praktijk werkt uitstekend samen met alle verwijzers  in de omgeving.

Tot 1996 werkte Clara Feenstra als docent lichamelijke opvoeding in het Westland. Kinderdag centrum Zonnehof, een centrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen, is 26 jaar een geliefde werkplek van Clara Feenstra geweest als bewegingstherapeute.

Daarnaast heeft zij 11 jaar zwangerschapsbegeleiding gegeven in ’s-Gravenzande.

Na een omscholing tot huidtherapeut is Clara Feenstra in 1997 een praktijk in Naaldwijk gestart. Gedurende 8 jaar is zij actief bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Van 2003 tot 2010 was Clara Feenstra mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nascholing voor de huidtherapeuten via het Nederlands Paramedisch Instituut. Na 2010 tot 2014 ontwikkelde zij zelfstandig nascholing voor huidtherapeuten waaronder een cursus Licht/Laser en een cursus wondverzorging.

Clara Feenstra is gastdocent op de Haagse Hoge School en doceert onder andere het vak Ondernemerschap in de Zorg. Tevens is Clara lid van de Raad van advies van NLNet, een vereniging voor lip-en lymfoedeempatiënten.Een andere functie bekleedt zij als lid van de Raad van Advies binnen HHC, een landelijke organisatie die zich bezig houdt met alle varianten die er zijn op het gebied van compressie waaronder "steunkousen".

Daarnaast is zij ook vanaf 2003 werkzaam in het buitenland met trainingen in littekenbehandeling en lymftaping. Ook heeft zij de Thorax Bandages ontwikkeld, een product dat veelvoudig ingezet wordt bij de nabehandeling van borstkanker. Levering van speciale Lipobroeken is een bijzondere specialiteit van de praktijken.

Clara Feenstra  heeft succesvol 2 andere vestigingen gestart, te weten in 's-Gravenzande en Monster.

Klacht of geschil

Heeft u een klacht of geschil, dan kunt u deze kenbaar maken bij Klachtenloket Paramedici (KLP). Clara Feenstra is aangesloten bij KLP, voor meer informatie kunt u kijken op: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/klp

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Naaldwijk.

Contactgegevens:
Anjerlaan 34
2671 JR Naaldwijk
telefoon: 0174-630950

Deze praktijk is de hoofdvestiging van de 3 locaties. Je kunt hier terecht voor alle behandelingen die we aanbieden.

Er zijn samenwerkingsverbanden met de huisartsen in de omgeving, met het Reinier de Graaf Ziekenhuis en andere paramedici in het Westland.

Deze locatie biedt een breed scala aan specialistische behandelingen, waaronder laserbehandelingen. De praktijk is gespecialiseerd in de behandeling van lipoedeem, met aandacht voor oedeemtherapie, bewegingsadvies en voedingsadvies specifiek gericht op lipoedeem. Clara Feenstra, naast huid- en oedeemtherapeut, is ook docent lichamelijke opvoeding en kan adviseren bij het opstellen van bewegingsplannen.

Voor acne en acne littekens biedt de praktijk geavanceerde behandelingen, zoals microneedling en diverse behandeltechnieken, waaronder chemische peeling, siliconensheets, laser, blendmethode en littekenmassage.

De praktijk heeft een speciale Thorax Bandage ontwikkeld voor vrouwen die na een borstoperatie problemen ondervinden in en rond de geopereerde borst.

Clara Feenstra heeft een lymftaping concept ontwikkeld, waarbij de praktijk importeur is van dit product. Lymftaping vult de integrale oedeemtherapie aan door met speciale tape en technieken zwellingen te verminderen waar compressie niet mogelijk is.

 

Voor deze Thorax bandages en lymftaping kunt u terecht bij Skindidact.nl, onderdeel van onze praktijk. Kijk voor meer informatie op: www.skindidact.nl.

Zande Therapie&Zorg

Contactgegevens:
Langestraat 83-85
2691 BC 's-Gravenzande
Telefoon:0174-417680, kiesnummer 5

Contactgegevens:
Kerkpad 7
2681 BJ Monster
Telefoon:0174-630950

Deze praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie is een samenwerkingsverband met meerdere Paramedici.

Te weten:

  • Fysiotherapie Zande en Manuele Therapie
  • Medische traininggroepen
  • Fysiosport
  • Mensendiecktherapie
  • Haptotherapie
  • Logopedie
  • Osteopathie
  • Acupunctuur
  • Dietetiek    
  • Pallia Zorgbureau.

Centraal in deze eerstelijnspraktijk staat de cliënt, met hoogwaardige zorg voor bewegingsklachten in een vertrouwde omgeving, ondersteund door diverse specialisaties in fysio- en oefentherapie. Zij streven voortdurend naar groei en expertise om de cliënten op maat gemaakte zorg te bieden. Door continue scholing en samenwerking willen we actieve betrokkenheid van de cliënt bevorderen.

 

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!