Over de praktijk

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft vier vestigingen: Naaldwijk, 's Gravenzande, Wateringen en Rijswijk. Per oktober 2020 hebben wij nu ook een prachtige nieuwe lokatie op het kerkpad 7 te Monster.

Naaldwijk staat op zichzelf. Het centrum heeft de nodige samenwerkingsverbanden met de paramedici in Naaldwijk en omstreken. De vestiging in Naaldwijk beschikt ook over een buitendienst, patiënten die slecht ter been zijn kunnen in de thuissituatie behandeld worden. 

Tevens worden de "laser" behandelingen in Naaldwijk uitgevoerd.

Zowel de vestigingen in 's-Gravenzande als in Wateringen zijn multidisciplinaire centra  waar meerdere paramedici gevestigd zijn.

De vestiging in Rijswijk is een samenwerking met het Hyperbaar Geneeskundig Centrum.

In alle praktijken zijn meerdere collega’s werkzaam. Naast Clara Feenstra werken hier ook Dorine Visser , Patty Steenkamer en Desirée van Hekesen.

Tevens is voor de Thorax bandages en lymftape Frauke Feenstra werkzaam. Voor meer informatie over Thorax bandages en lymftaping kunt u terecht bij www.Skindidact.nl

Over Clara Feenstra

De praktijk huid en oedeemtherapie bestaat sinds 1997 en  is enige grote praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie in het Westland. De praktijk werkt uitstekend samen met alle verwijzers  in de omgeving.

Tot 1996 werkte Clara Feenstra als docent lichamelijke opvoeding in het Westland. Kinderdag centrum Zonnehof, een centrum voor verstandelijk gehandicapte kinderen, is 26 jaar een geliefde werkplek van Clara Feenstra geweest als bewegingstherapeute.

Daarnaast heeft zij 11 jaar zwangerschapsbegeleiding gegeven in ’s-Gravenzande.

Na een omscholing tot huidtherapeut is Clara Feenstra in 1997 een praktijk in Naaldwijk gestart. Gedurende 8 jaar is zij actief bestuurslid geweest van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Van 2003 tot 2010 was Clara Feenstra mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nascholing voor de huidtherapeuten via het Nederlands Paramedisch Instituut. Na 2010 tot 2014 ontwikkelde zij zelfstandig nascholing voor huidtherapeuten waaronder een cursus Licht/Laser en een cursus wondverzorging.

Clara Feenstra is gastdocent op de Haagse Hoge School en doceert onder andere het vak Ondernemerschap in de Zorg. Tevens is Clara lid van de Raad van advies van NLNet, een vereniging voor lip-en lymfoedeempatiënten.Een andere functie bekleedt zij als lid van de Raad van Advies binnen HHC, een landelijke organisatie die zich bezig houdt met alle varianten die er zijn op het gebied van compressie waaronder "steunkousen".

Daarnaast is zij ook vanaf 2003 werkzaam in het buitenland met trainingen in littekenbehandeling en lymftaping. Ook heeft zij de Thorax Bandages ontwikkeld, een product dat veelvoudig ingezet wordt bij de nabehandeling van borstkanker. Levering van speciale Lipobroeken is een bijzondere specialiteit van de praktijken.

Clara Feenstra  heeft succesvol 3 nieuwe vestigingen gestart, te weten in: 's-Gravenzande, Wateringen en Rijswijk.

Een nieuwe ontwikkeling is de samenwerking met Maikel Scheer, cosmetisch arts. De praktijk in Naaldwijk biedt nu behandelingen, (fillers, botox en ooglidcorrecties) aan op cosmetisch gebied.

Klacht of geschil

Heeft u een klacht of geschil, dan kunt u deze kenbaar maken bij Klachtenloket Paramedici (KLP). Clara Feenstra is aangesloten bij KLP, voor meer informatie kunt u kijken op: www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/klp

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Naaldwijk.

Contactgegevens:
Anjerlaan 34
2671 JR Naaldwijk
telefoon: 0174-630950

Deze praktijk is de hoofdvestiging van de 4 locaties. Je kunt hier terecht voor alle behandelingen die we aanbieden.

Er zijn samenwerkingsverbanden met de huisartsen in de omgeving, met het Reinier de Graaf Ziekenhuis en andere paramedici in het Westland.

Op deze locatie kun je ook terecht voor "laser" behandelingen.

Nieuw voor deze locatie is de samenwerking met een cosmetisch arts, Drs Maikel Scheer (www.maikelscheer.nl)

Maikel Scheer  biedt fillers en botox behandelingen aan. Een mooie samenwerking met Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra. Dus voor deze behandelingen kun je vanaf heden gewoon in het Westland terecht.

Zande Therapie&Zorg

Contactgegevens:
Langestraat 83-85
2691 BC 's-Gravenzande
Telefoon:0174-417680, kiesnummer 5

Deze praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie is een samenwerkingsverband met meerdere Paramedici.

Te weten:

 • Fysiotherapie Zande en Manuele Therapie
 • Medische traininggroepen
 • Fysiosport
 • Mensendiecktherapie
 • Haptotherapie
 • Logopedie
 • Osteopathie
 • Acupunctuur
 • Dietetiek    
 • Acupunctuur
 • Pallia Zorgbureau.

Zorgtuinderij  Nieuw Zuiderveld

Contactgegevens:
Heulweg 34b
2291BZ Wateringen.
telefoon:0174-226418
www.hoflandvangeest.nl
www.clarafeenstra.nl

Deze locatie/praktijk is een samenwerkingsverband met meerdere fysiotherapeuten  Hofland - Van Geest.

Te weten:

 • Fysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Sportfysiotherapie
 • Pilatus
 • Ruggroep

Hyperbaar Geneeskundig Centrum -Rijswijk.

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft een praktijk en samenwerkingsverband met het Hyperbaar Geneeskundig Centrum Rijswijk.

Contactgegevens:
Treubstraat 5A
2288EG Rijswijk
telefoon:070-4063195
www.hgcrijswijk.nl
Telefoon: 0174-630950

Het Hyperbaar Geneeskundig Centrum is een specialistische zorginstelling die zich specifiek richt op de behandeling van patiënten met chronische complexe wonden, weefselschade na bestraling en geïnfecteerd botweefsel. In het Centrum werken meerder artsen en specialisten. Tevens is er een wondzorgverpleegkundige aanwezig. Het Centrum beschikt over een wondpoli.

Centrum Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra heeft een nauw samenwerkingsverband met dit centrum.

Met name de kennis over speciale compressiezorg en nabehandeling van oedeemvorming na kanker maakt de samenwerking speciaal.

Om de behandeling vergoed te krijgen is een verwijzing van de huisarts of behandelend specialist nodig. In de verwijsbrief dient onder andere een diagnose te staan met het verzoek tot behandeling.

De praktijk staat voor alle huidtherapeutische behandelingen te weten:

 • Oedeemtherapie
 • Acnetherapie
 • TCA peelingen
 • Wondbehandeling
 • Behandeling overbeharing
 • Littekenbehandeling
 • Behandeling pigmentafwijkingen
 • LPG
 • Behandelingen middels laserapparatuur
 • Lipoedeem
 • Buitendienst

Een andere specialisatie van de praktijk is de behandeling van lipoedeem. Lipoedeem is een, meestal genetische, aandoening waarbij er een verstoorde vetverdeling optreedt en patiënten een zeer onevenwichtig lichamelijk uiterlijk krijgen: een slank bovenlichaam en zwaar onderlichaam. Behandeling bestaat uit oedeemtherapie, advisering beweging en voedingsadviezen speciaal gericht op lipoedeem. Naast huid en oedeemtherapeut is Clara Feenstra docent lichamelijke opvoeding en kan dus een adviserende rol spelen bij het opzetten van een bewegingsplan.

Voor de behandeling van acne en acne littekens kan men uitstekend in deze praktijk terecht. Er wordt gewerkt met de meest moderne behandeltechnieken waaronder microneedling. Voorts geeft de praktijk de mogelijkheid tot diverse behandeltechnieken voor acne. Er wordt met diverse chemische peelingen, siliconensheets, laser, blendmethode en littekenmassage behandeld.

In de praktijk is een speciale Thorax Bandage ontwikkeld voor vrouwen die na een borstoperatie problemen in en rondom de geopereerde borst houden.

Tevens is door Clara Feenstra een concept lymftaping ontwikkeld en is de praktijk importeur van dit product. Lymftaping is een aanvulling op de integrale oedeemtherapie.

Met speciale tape en tape technieken worden zwellingen waar geen compressie op toegepast kunnen worden met deze techniek verminderd.

Voor deze Thorax bandages en lymftaping kunt u terecht bij Skindidact.nl, onderdeel van onze praktijk. Kijk voor meer informatie op: www.skindidact.nl.

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!