MoistureMeter

Product kenmerken:

Het instrument meet het vochtpercentage in de huid en subcutis.

  • Geen penetratie d.m.v. de sondes
  • Metingen kunnen nagenoeg overal op het lichaam worden gedaan
  • Verschillende meetdiepte, tot 5mm.
  • Draadloos en op een accu.

Het MoistureMeter - D  instrument

De Moisture Meter bestaat uit een meeteenheid en 4 sondes voor metingen in verschillende diepten. Het LCD scherm op de meeteenheid laat de drie meest recente metingen zien. Het instrument kan los worden gebruikt, of samenwerken met het DelfWin software, waarnaar het instrument draadloos data verstuurd.

Het DelfWin programma stelt de gebruiker in staat om persoonlijke schema's te maken die kunnen worden geplot en geprint. Deze gegevens kunnen ook worden geëxporteerd naar andere programma's en deze bewerken. 

Het meet principe

De MoistureMeter D genereert een hoge frequentie, lage electromagnetische (EM) golf die op de huid wordt gericht. De gereflecteerde EM golf wordt geregistreerd en de verkregen meting is een diëlektrische contstante, welke gelijk staat aan de vochtinhoud van de huid. Hoe hoger het vocht in de huid, hoe hoger de vochtwaarde.

Sonde Effectieve meetdiepte Toepassings voorbeelden:
XS5 0,5mm Cosmetische producten, transdermale medicijn opname.
S15 1,5mm Irritatie reacties, wondheling, brandwonden, transdermale medicijn opname.
M25 2,5mm Bloed circulatie, lymfoedeem, postoperatieve oedeem.
L50 5mm Hypodermis metabolsime, cellulitis behandeling.

De MoistureMeter - D is ontwikkeld door Delfin Technolgies - Innovative Skin Research Instruments, Finland. Website: www.delfintech.com.

Op al onze locaties is een dergelijk instrument aanwezig,in verschillende varianten, en kunnen we bijvoorbeeld mooie links/recht vergelijkingen doen op waar op het lichaam dan ook.Het meten met deMoisture Meter werkt vaak ter geruststelling.Als de meter aangeeft dat er vocht in het gemeten lichaamsdeel zit kunnen we dat behandelen.Als de meter geen vocht aangeeft hebben we vaak te maken met een vetopeenhoping en dat ismeestal niet ernstig. Deze meetmethode is een mooie aanvulling op de integrale oedeemtherapie.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019