Camouflage therapie

Door middel van camouflagetherapie worden huidskleur afwijkende aandoeningen minder zichtbaar gemaakt. Pigmentatiestoornissen, couperose, brandwonden, littekens, wijnvlekken en spataderen komen in aanmerking voor deze therapie.

Bij camouflagetherapie ligt het accent op instructie door de huidtherapeut zodat u de camouflage crème zelf dagelijks of wanneer nodig kan aanbrengen. De huidtherapeuten van Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra werken met het Dermacolor camouflage systeem. Deze lijn, die veel pigment bevat, is ontwikkeld om ernstige huidproblemen geheel te camoufleren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes. De lijn is hypo-allergeen en is klinisch getest. De crème is watervast en blijft moeiteloos de hele dag zitten.

De meest zorgverzekeraars vergoeden deze camouflage therapie uit de aanvullende verzekering.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!