Camouflage therapie

Door middel van camouflagetherapie worden huidskleur afwijkende aandoeningen minder zichtbaar gemaakt. Pigmentatiestoornissen, couperose, brandwonden, littekens, wijnvlekken en spataderen komen in aanmerking voor deze therapie.

Bij camouflagetherapie ligt het accent op instructie door de huidtherapeut zodat u de camouflage crème zelf dagelijks of wanneer nodig kan aanbrengen. De huidtherapeuten van Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra werken met het Dermacolor camouflage systeem. Deze lijn, die veel pigment bevat, is ontwikkeld om ernstige huidproblemen geheel te camoufleren. De producten zijn gemakkelijk aan te brengen en zijn geschikt voor alle huidtypes. De lijn is hypo-allergeen en is klinisch getest. De crème is watervast en blijft moeiteloos de hele dag zitten.

De meest zorgverzekeraars vergoeden deze camouflage therapie uit de aanvullende verzekering.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019