Compressie materiaal voor de heup, boven- en onderbeen

De Lymf-/Lipobroeken  zijn compressiebroeken die ingezet worden bij de behandeling van lymf- en lipoedeem. In het verleden werden de bovenbenen behandeld middels zwachtelen. Echter de realiteit leert dat deze voornamelijk konisch gevormde benen de zwachtels doen afzakken en de kwaliteit van leven van de patiënt negatief beïnvloedt. De werkwijze is dus aangepast. De onderbenen van onze patiënten worden gezwachteld en daarna van therapeutisch elastische kousen voorzien. Vervolgens wordt er gekeken welke Lymf-/Lipobroek geschikt is in combinatie met AD-kousen (therapeutisch elastische kousen tot de knie).

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra beschikt over deze broeken. Deze broeken zijn dus ook direct leverbaar uit voorraad. Voor meer informatie kunt terecht op Skin-Didact.nl.

Helaas worden deze broeken nog niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!