Compressie materiaal voor de heup, boven- en onderbeen

De Lymf-/Lipobroeken  zijn compressiebroeken die ingezet worden bij de behandeling van lymf- en lipoedeem. In het verleden werden de bovenbenen behandeld middels zwachtelen. Echter de realiteit leert dat deze voornamelijk konisch gevormde benen de zwachtels doen afzakken en de kwaliteit van leven van de patiënt negatief beïnvloedt. De werkwijze is dus aangepast. De onderbenen van onze patiënten worden gezwachteld en daarna van therapeutisch elastische kousen voorzien. Vervolgens wordt er gekeken welke Lymf-/Lipobroek geschikt is in combinatie met AD-kousen (therapeutisch elastische kousen tot de knie).

Centrum Huid-en Oedeemtherapie Clara Feenstra beschikt over deze broeken. Deze broeken zijn dus ook direct leverbaar uit voorraad. Voor meer informatie kunt terecht op Skin-Didact.nl.

Helaas worden deze broeken nog niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019