Couperose en pigment

Lasertherapie bij couperose

De vaatjes reageren op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte. De roodheid in de huid absorbeert de energie van het licht- en/of de laser en zet deze om in warmte. Als reactie op de ontwikkelde warmte zal het bloed in het bloedvaatjes stollen, waardoor het vaatje onzichtbaar wordt.

De behandeling

Het gevoel dat het licht- en lasertherapie op de huid geeft wordt wel eens vergeleken met een elastiekje dat op de huid schiet. Verdoving tijdens de behandeling is niet nodig. Na de behandeling zal uw huid wat rood verkleuren door de warmte die is ontwikkeld, deze roodheid zal ongeveer na een dag weer verdwenen zijn. Soms kan het zijn dat de behandeling tegen couperose wat zwelling van de huid geeft. Dit kan een paar dagen aanhouden. Goed koelen na de behandeling helpt zwelling en roodheid grotendeels te voorkomen.

Beschermen tegen UV-stralen

Vier tot zes weken voor de eerste behandeling, tot vier tot zes weken na de laatste behandeling, raden wij u aan de te behandelen huid goed tegen de zon te beschermen. Een sunblock van SPF25 of hoger wordt aangeraden. Deze zult u meerdere malen per dag moeten aanbrengen voor een goede bescherming. De huid moet tijdens de behandeling zo licht mogelijk zijn! Veel zonlicht, veelvuldig saunagebruik en alcohol kunnen de couperose verergeren. Aanleg kan ook een rol spelen bij het ontstaan van nieuwe vaatjes in de toekomst. Een nabehandeling na een aantal jaren kan nodig zijn

Lasertherapie bij pigmentvlekken

Pigment kan opgehoopt in de huid voorkomen. Dit geeft een donkere verkleuring. Licht- en lasertherapie kan daarbij een uitkomst bieden.

Het pigment reageert op het nauwkeurig afgestelde energieniveau en de golflengte. Het licht of de laser gaat dwars door de oppervlakkige huid heen en verpulvert in de diepte van de huid het pigment. De resterende kleinere stukjes pigment worden dan afgevoerd waardoor de verkleuring vermindert. Na de behandeling met lichttherapie zal de huid lichte schilfering/korstvorming krijgen. Wanneer de korst verdwijnt zal de pigmentvlek lichter zijn geworden of verdwenen zijn.

Niet krabben

Afhankelijk van het resultaat kan de behandeling worden herhaald. Krabben aan korstjes en/of schilfertjes die ten gevolge van de behandeling zijn ontstaan, kan littekenvorming veroorzaken. Wij raden u dit ook af. U mag de huid wel insmeren met een daarvoor bedoelde crème.

Bij overtollig pigment zijn er diverse licht en/of lasertherapie mogelijkheden beschikbaar binnen Centrum Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra. De mogelijkheden bespreken we tijdens een intakegesprek.

 

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!