Laser en kalknagels.

Veel mensen hebben last van een kalk-/schimmel nagel.
Bij een kalk-/schimmelnagel vertoont de nagelplaat witte en/of geelachtige verkleuringen. De lengtegroei van de nagel is geremd en hierdoor neemt de dikte van de nagel toe. Ingroeiende nagels kunnen behalve onsierlijk ook pijnlijk zijn. Dit kan leiden tot bewegingsbeperking. Bovendien kunnen probleemnagels een storende factor zijn bij het kopen van geschikte schoenen.

Niet zelden leiden probleemnagels tot wondroos in het onderbeen, zeker wanneer door foutief nagels knippen wondjes ontstaan.

Behandeling

Kalk-/schimmelnagels kunnen nu, in combinatie met de aanbevelingen van de huidtherapeut, effectief met de Harmony XL laser worden behandeld. De Harmony XL laser is een medisch lasersysteem, waarbij de laserpulse de schimmel in de nagelplaat en het nagelbed vernietigt. De laserpulse verhit de nagel tot 55 graden. Bij deze temperatuur gaat de schimmel dood!

Meestal zijn 4-6 behandelingen nodig. Soms is het nodig om eerst een biopt te laten maken door een medisch pedicure om te bepalen of het echt over een kalknagel gaat of over een andere nagel ziekte. Tevens krijgt u van de huidtherapeut adviezen rondom verzorging van de kalknagels.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019