Laser en kalknagels.

Veel mensen hebben last van een kalk-/schimmel nagel.
Bij een kalk-/schimmelnagel vertoont de nagelplaat witte en/of geelachtige verkleuringen. De lengtegroei van de nagel is geremd en hierdoor neemt de dikte van de nagel toe. Ingroeiende nagels kunnen behalve onsierlijk ook pijnlijk zijn. Dit kan leiden tot bewegingsbeperking. Bovendien kunnen probleemnagels een storende factor zijn bij het kopen van geschikte schoenen.

Niet zelden leiden probleemnagels tot wondroos in het onderbeen, zeker wanneer door foutief nagels knippen wondjes ontstaan.

Behandeling

Kalk-/schimmelnagels kunnen nu, in combinatie met de aanbevelingen van de huidtherapeut, effectief met de Harmony XL laser worden behandeld. De Harmony XL laser is een medisch lasersysteem, waarbij de laserpulse de schimmel in de nagelplaat en het nagelbed vernietigt. De laserpulse verhit de nagel tot 55 graden. Bij deze temperatuur gaat de schimmel dood!

Meestal zijn 4-6 behandelingen nodig. Soms is het nodig om eerst een biopt te laten maken door een medisch pedicure om te bepalen of het echt over een kalknagel gaat of over een andere nagel ziekte. Tevens krijgt u van de huidtherapeut adviezen rondom verzorging van de kalknagels.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!