Laserontharing

Acne komt meestal voor in het gezicht, op de rug en op de borst. Op deze plekken zijn de talgklieren actiever. Acne kenmerkt zich door de verschijning van een vette huid, gerstekorrels, mee-eters (zwarte puntjes en onderhuidse talgbultjes), rode bultjes, puistjes en/of onderhuidse ontstekingen. Ook kunnen er huidoneffenheden te zien zijn die het gevolg zijn van ontstekingen, zoals pigmentvlekjes, rode vlekjes, een grovere huidstructuur en acne-littekens.

Wat zijn de oorzaken van acne?

Acne ontstaat meestal in de puberteit, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Acne ontstaat meestal door een combinatie van factoren, zoals een verhoogde talgproductie, een verstoring van het afschilferen van dode huidcellen, een afsluiting van het talgklierkanaal en door bacteriën die van nature in het haarzakje en in de talgklieren aanwezig zijn. Hormonale schommelingen kunnen acne beïnvloeden. Ook erfelijkheid speelt een rol. Daarnaast kunnen bepaalde voeding, verkeerde huidverzorging, stress en zelf verstoppingen uitdrukken acne verergeren.

Onderdelen van acnetherapie

Acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen, die meestal gecombineerd uitgevoerd worden. Juist deze combinaties zorgen voor zichtbare verbetering op langere termijn.

  1. Oppervlakkige reiniging van de huid (wassen, ontvetten, scrubben);
  2. Dieptereiniging van de huid: verwijderen van mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes;
  3. Aanprikken met een steriel naaldje van onderhuidse mee-eters, cysten en ontstekingen;
  4. Aanbrengen van een passende peeling (op basis van bijvoorbeeld salicylzuur, melkzuur of fruitzuren) voor vernieuwing van de huid;
  5. Behandelen van de overblijfselen van acne (restacne) zoals vlekjes en roodheid met behulp van bijvoorbeeld microdermabrasie;
  6. Behandelen van littekens die ontstaan zijn na acne met fractionele laserbehandelingen of micro-needling therapie;
  7. Aanbrengen van herstellende en huidverbeterende producten;
  8. Begeleiding bij thuisverzorging door advies van effectieve producten die thuis gebruikt kunnen worden;
  9. Zo nodig aanvullende behandelingen, zoals camouflagetherapie met de ademende en ontstekingsremmende foundation Lycogel.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek onderzoekt de huidtherapeut de oorzaak en verergerende factoren van uw acne. Daarnaast kijkt zij goed naar de huid en stemt zij samen met u af wat uw huid nodig heeft om weer gezond te functioneren. Indien u gebruikt maakt van medicatie voorgeschreven door uw huisarts of dermatoloog, breng deze dan mee naar de huidtherapeut.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!