Beenmeting

In Centrum Huid -en Oedeemtherapie Clara Feenstra kunnen er beenmetingen worden uitgevoerd. We beschikken daartoe over een mooi digitaal meetinstrument.

Tijdens deze beenmetingen worden de veneuze(terugvoerende) vaten in de benen doorgemeten op de aanwezigheid van eventuele spataderen en op terugval van bloed in de vaten. Dit wordt veroorzaaktdoor kleppen in het terugvoerende systeem die niet meer goed functioneren. 

Deze beenmetingen zijn voor u kosteloos. U kunt bij onze praktijk een afspraak maken voor het doormeten van uw oppervlakkige vaatstelsel. Vaak wordt, afhankelijk van de meting, een steunkous voorgeschreven. Deze steunkous kan ook in onze praktijk aangemeten worden in overleg met de huisarts.

De huisarts zal dan in overleg met de huidtherapeut een machtiging verstrekken.We geven u dan een formulier mee wat de huisarts kan ondertekenen. Dan zal de zorgverzekeraar deze steunkous vergoeden (mits het eigen risico al verbruikt is).

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019