Beenmeting

In Centrum Huid -en Oedeemtherapie Clara Feenstra kunnen er beenmetingen worden uitgevoerd. We beschikken daartoe over een mooi digitaal meetinstrument.

Tijdens deze beenmetingen worden de veneuze(terugvoerende) vaten in de benen doorgemeten op de aanwezigheid van eventuele spataderen en op terugval van bloed in de vaten. Dit wordt veroorzaaktdoor kleppen in het terugvoerende systeem die niet meer goed functioneren. 

Deze beenmetingen zijn voor u kosteloos. U kunt bij onze praktijk een afspraak maken voor het doormeten van uw oppervlakkige vaatstelsel. Vaak wordt, afhankelijk van de meting, een steunkous voorgeschreven. Deze steunkous kan ook in onze praktijk aangemeten worden in overleg met de huisarts.

De huisarts zal dan in overleg met de huidtherapeut een machtiging verstrekken.We geven u dan een formulier mee wat de huisarts kan ondertekenen. Dan zal de zorgverzekeraar deze steunkous vergoeden (mits het eigen risico al verbruikt is).

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!