Permanente make-up

Bij permanente make-up brengt de huidtherapeut met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid.

De gekozen pigmentstof die in de huid wordt gebracht benadert de natuurlijke kleur van de huid of haar zo goed mogelijk. Een groot verschil tussen een echte tatoeage en medische tatoeage is dat een echte tatoeage permanent blijft zitten. Bij medische tatoeage vervaagt het pigment geleidelijk. Dit betekent dat medische tatoeage na verloop van een aantal jaren moet worden herhaald.

Bij permanente make-up wordt op een cosmetische manier gewerkt met de pigmenten. Het aanbrengen van een wenkbrauwen behoort tot de mogelijkheden. De wenkbrauwen kunnen worden aangezet om deze voller te laten lijken of als de wenkbrauwen geheel weg zijn, bijvoorbeeld na een ongeluk of chemotherapie, kan er een geheel nieuwe wenkbrauw worden gecreëerd. De technieken verbeteren hierin constant en tegenwoordig is het resultaat een tatoeage welke het uiterlijk van echte haren nabootst. Dit geeft het meest natuurlijke effect en de resultaten zijn verbluffend. Ook littekens in het gelaat kunnen op deze wijze ingekleurd worden zodat ze minder zichtbaar zijn.

Huidtherapie vergoeding 2019

Ook in 2019 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen 2019